Selecteer een pagina

Op dit moment wordt journaliste Ebru Umar vastgehouden in Turkije vanwege iets waar de activist in mij van wakker geschud is: vrijheid van meningsuiting. Zo erg zelfs dat ik, bij wijze van uitzondering (omdat ik gamejams verder haat) een game heb ‘gejammed’. En ik zou graag zien dat jullie dat ook doen.

Want wat er nu gaande is, treft niet enkel de lompe satiricus maar allen die werkzaam zijn in de creatieve industrie, ook gamebouwers. Stop dus even met mopperen dat er te weinig meisjes zijn, ‘grow some balls’ en kom er even bijstaan. Er is namelijk iets ergs aan de hand waarvoor we onze woede moeten bundelen.

Pak je computers en gamejam de grofste, ergste, lelijkste dingen die je kunt bedenken met Erdogan en het dierenrijk. Laten we die moedige humoristen daar niet alleen laten staan en ze steunen met een overdonderende barrage aan digitale, speelbare satire waar de oren van zullen wapperen. Het is het enige logische antwoord.

Hierbij dus mijn eerste indiegame Angry Erdogan!

Backstory: De schapen van Erdogan zijn boos op hem omdat ze via de media hoorden dat hij geiten neukte. Omdat Erdogan alleen boos mag zijn op anderen en niet andersom moet hij ze zien te “pakken”. De schapen hebben zich echter opgesloten in de schuren achter het paleis.

Hosted by the Scirra Arcade