Selecteer een pagina

De makers van het al 47(!) uur in ontwikkeling zijnde Fishy Fishy Choo Choostellen de release enkele minuten uit. Bert-Willem (van Flambier) geeft als reden dat ze de spelers de ‘best mogelijke ervaring willen bieden’ en daarvoor nog, op zijn hoogst, vier minuten langer aan het spel willen doorwerken. Daarmee verdient de game de twijfelachtige eer het langst in ontwikkeling te zijn van alle releases sinds 2012.

Fishy Fishy Choo Choo is een avantgardistisch nu-retro pixelart spel waarin je vissen over een drukke spoorwegovergang moet laten springen. 47 uur geleden werd de game aangekondigd op de Global Game Jam 2020 en het wordt – door sommigen – gezien als het spirituele vervolg op Sake Sake Hupsake, waarin je Japanse drankjes door een hoepel moest schieten. Onze hoofdredacteur schreef destijds (eergisteren) in zijn recensie dat Sake Sake Hupsake een ‘subtiele meditatie is op cultuurverschillen’. En: een ‘intelligente, soms haast politieke, satire die dankzij elegant design en gefocuste gameplay zowel voer voor reflexen als de geest is’.

Zoals vele van onze lezers wel weten is die IP sinds vorige week niet meer in handen van de originele ontwikkelaar. Sake Sake Hupsake werd door miljoenenbedrijf Electronic Farts opgekocht. Het tweede deel is dan ook daar in ontwikkeling en zou over zes minuten in de Crapstore moeten verschijnen. Bert-Willem is niet bang dat door het nauwer samenvallen van de twee titels ze meer last zullen hebben van concurrentie. “Fans van de originele Sake weten dat wij de studio zijn achter het origineel en dat alleen wij ‘shit door dingen schieten voor puntjes’ tot in de (lacht) puntjes beheersen.” Aldus Bert-Willem.

Uiteraard lieten wij van Bashers de kans niet liggen om meteen even te vragen naar de verdere plannen van de studio. “Als de vier minuten crunch-time voorbij zijn gaan we eerst een welverdiende pauze nemen van een kwartiertje. Daarna zullen we ons waarschijnlijk een ochtendje toeleggen op de Low-Resolution remake van ons populaire seriousadvergame Rene Frogger.” Goed nieuws dus voor iedereen die er maar geen genoeg van kreeg zijn favoriete volkszanger te helpen oversteken!

Verwachtingen zijn hooggespannen omtrent Fishy Fishy Choo Choo en we zijn in ieder geval blij dat ze alle tijd ervoor nemen. Al begrijpen we dat deze mededeling koud op het dak kan vallen voor mensen die uitkeken naar het spel en nu vier minuten langer moeten wachten. Check in de tussentijd de beelden in onze screenshotgallerie om dit eventuele leed ietwat te verzachten.

Dit artikel verscheen 3 februari 2012 op Bashers.nl