Selecteer een pagina

Vorige week ontving ik een dreigende email van JP van Seventer waarin hij mij verzoekt een aantal artikelen offline te halen van TPO. Hieronder de mail in kwestie:

jpmail

Alhoewel ik niet geloof niet dat de wens om iemand persoonlijk aan te vallen genoeg motivatie biedt om een goed stuk te schrijven, neemt dat niet weg dat eruit toch iets interessants kan komen. Ik zou dus tegen JP willen zeggen dat als hij denkt een goed artikel over mij te kunnen schrijven, hij dat gewoon moet doen.

Mocht dat niet lukken dan verwacht ik op zijn minst een inhoudelijk kritisch stuk over de artikelen die ik van hem offline moet halen. Hij schrijft in zijn mail immers dat ik ‘de waarheid niet wil zien’ en ik vind dat hij zich daarmee verplicht die waarheid te delen. Ik heb JP in mijn antwoord op zijn mail dan ook uitgenodigd zijn visie in te sturen. Een uitnodiging die hij inmiddels als volgt heeft afgeslagen:

 

afwijzingjp

 

Hierover ben ik nog meest teleurgesteld. Al zou mijn manier van schrijven ongepast zijn – en laat ik hier voor de vorm even in meegaan – dan betekent dat niet dat JP zich tot mijn niveau hoeft te verlagen. Hij kan nog steeds een inhoudelijk sterk artikel aanleveren in een stijl waar hij zich prettig bij voelt. Het is wat flauw (en te laat) om nu te verschuilen achter de notie jezelf niet te willen verlagen.

Bovendien: als hij zich bewust zou zijn van het verschil tussen een ‘persoonlijke aanval’ en ‘kritiek op een persoon of functie’, dan zou hij mijn werk misschien anders lezen. Ik zou JP via deze weg dus willen vragen om te heroverwegen en die pen toch op te pakken. De dialoog moet namelijk gewoon gevoerd kunnen worden.

 

De artikelen waar het om gaat:

http://cult.tpo.nl/2017/09/26/mark-overmars-architect-crisis/

http://cult.tpo.nl/2014/01/21/gamelobby-in-de-bres-voor-games/r

http://www.rogierkahlmann.com/de-sjw-bange-graaier-in-linkse-schaapskleding/