Selecteer een pagina

Tekken 7 speelt vrijwel precies zoals alle delen die eraan vooraf gingen. Combo’s die je misschien nog hebt onthouden uit de jaren negentig werken nog precies zo in 2017. Het roster aan personages heeft ook maar weinig veranderingen ondergaan. Tekken bewijst met deel 7 de meest conservatieve fighter op de markt te zijn. De reden daarachter zal wellicht angst zijn; bang om zijn godenstatus in casual en professionele ‘e-sport’-kringen te verliezen.

Hoe veilig ook, er zitten hier voordelen aan. Mensen die in voorgaande jaren al wat ervaring met de fighter hebben zullen zich direct thuisvoelen.

En voor wie Tekken nieuw is wacht een geweldige avontuurlijke sprong in de diepten van zijn vechtmechanieken. Dit klinkt als een pathetisch eufemisme voor urenlang combo’s leren tijdens tutorials, maar dat is het niet. Tekken is namelijk ook (en ik kom hier pas veel te laat in mijn leven achter) te leren door simpelweg te buttonbashen.

Schaamte en gemis

Zoek een vriend die even weinig van het spel weet en ga gerust schaamteloos op die knoppen rammen tot er iemand omvalt. Niet alleen is er zo direct lol aan te beleven, je zal ook langzaam de logica erachter ontwaren.

Wanneer je denkt wel wat te kunnen met je poppetje – en stiekem een voorsprong wilt nemen op je couch co-op partner – dan kun je een duizelingwekkende lijst aan moves oefenen in de trainingsruimte. Of probeer het buiten de afspraken die jullie gemaakt hebben om eens online. Wees gewaarschuwd: zelfvertrouwen zal daar verdampen en plaatsmaken voor schaamte en gemis. Gemis naar die even-amateuristische vriend waarmee je net nog zo’n plezier had.

Eindscore: 4 uit 5

Deze recensie verscheen eerder op The Post Online.