Selecteer een pagina

Vlogs

Lekker wijf over de vloer

Lekker wijf over de vloer

 

 

De heren Kaal en Kahl zagen nieuwe mogelijkheden voor video en komen met de nieuwe rubriek Uitgespeeld! na het zien van een fantastische video van Insidegamer (ttp://www.insidegamer.nl/bedrijf/nluitgever/insidegamer/videos/19011, verplichte kost voor het bekijken van deze aflevering!).

Vita boxing video

Vita boxing video

De Playstation Vita is nog niet uit, maar een aantal gamejournalisten (waaronder ik) hebben hem al. En zoals goede, nieuwsgierige schrijvers betaamt laten wij eerst het belangrijkste zien: hoe wij hem voor jullie uit de doos halen. Dit opdat we de eerste willen zijn die onze hongerige kijkers de gebruiksaanwijzing en kabeltjes kunnen tonen. Daar mag Bashers niet in achterblijven.

Deze video verscheen 19 februari 2012 op Bashers.nl

Toch wel een topjaar

Toch wel een topjaar

Omdat ik meer van liedjes dan van lijstjes houd, heb ik een liedje geschreven (of nou ja, een cover herschreven). Collega Gillian de Nooijer maakte er een clip bij. Opdat dit mij mag vrijwaren van zo’n vreselijk eindejaarslijstje.

Deze video verscheen 23 december 2011 op Bashers.nl

De grote ‘250 uur in bed gamen, chips eten en comedy kijken’ marathon

De grote ‘250 uur in bed gamen, chips eten en comedy kijken’ marathon

Op dit moment zijn een paar jongens bezig alle Zelda’s uit te spelen voor een goed doel. Een uitzonderlijke fysieke en mentale prestatie waar ik niets dan grote bewondering voor heb. Het bracht me zelfs op een idee; een soort tegenprestatie. Ik zal namelijk alle uren die de jongens besteden aan Zelda (omgerekend zo’n 250 uur) besteden aan in bed liggen terwijl ik game, chips eet, én comedy’s kijk. Het zal moeilijk worden, maar ik weet dat jullie steun mij door deze zware dagen zal helpen. Binnenkort zal de website met live-feed online gaan. Voor nu alvast een voorproefje van de documentatie van een van de meest zware opdrachten. Maar ach, alles voor het goede doel.

Deze video verscheen 16 december 2011 op Bashers.nl

The Kahlmannator

The Kahlmannator

Tijd om mijzelf eerlijk en kwetsbaar op te stellen en uit te leggen waarom ik nou altijd zo negatief doe over de Power Unlimited.

Deze video verscheen 9 december 2011 op Bashers.nl

Het launch-evenement videoverslag

Het launch-evenement videoverslag

Als gamejournalist zal je soms een videoverslag moeten maken van een launch-evenement; niet de meest informatieve avonden. Om ze toch een beetje spannend te maken zijn er een aantal trucjes: Plak opzwepende muziek onder saai beeldmateriaal; film alle ingehuurde vrouwen en verzamel zo veel mogelijk inhoudsloze quotes – om er maar een paar te noemen. Ik presenteer, in gedistilleerde vorm, de oermoeder van het launch-eventverslag!

Deze video verscheen 4 november 2011 op Bashers.nl

BDTV – Episode 1: Rebecca Gomperts

Gamersdag TV interviewde eerder al een comedian, een DJ en een pornoster. Niet vanwege hun beroep, maar vanwege een gezamenlijke hobby: gamen. Een briljant idee vind ik, en één waardoor ik me graag laat inspireren. Veel plezier met de eerste aflevering van BashersdagTV, waarin ik praat met Rebecca Gomperts van ‘Women on Waves’.

Deze video verscheen 30 september 2011 op Bashers.nl

PU Redesign

Ik ben misschien iets te kritisch geweest wat betreft Power Unlimited. Onlangs hebben ze een redesign doorgevoerd en ik ben daar zeer over te spreken. Bij deze, een hart onder de riem voor onze hardwerkende collega’s.

Deze video verscheen 18 november 2011 op Bashers.nl

Serieuze gamejournalisten

Gisterenavond was ik in Amsterdam waar Niels ‘t Hooft en David Nieborg het hadden over betere gamejournalistiek. Hieronder mijn gedachten daarover.

Deze video verscheen 1 juli 2011 op Bashers.nl

Kahlmanns Knutselhoek

Goed nieuws: de knutselrubriek gaat gewoon door, en ik ben een ander mens geworden.

Deze video verscheen 24 juni 2011 op Bashers.nl

Wie wil dat nou niet?

Mensen die te lage cijfers geven zijn zeikerds en mensen die te hoge cijfers geven zijn omgekocht. Allemaal onzin natuurlijk. Ieders mening is integer, alhoewel soms lastig te beargumenteren. Ik heb in ieder geval een tip voor degenen die slechte games graag ophemelen, maar niet precies weten hoe.

Deze video verscheen 17 juni 2011 op Bashers.nl

Kahlmann’s E3 verwachtingen

De E3 wacht natuurlijk op niemand. Iedereen is er mee bezig, raadt zich wat in de rondte, dus ik ook. Bij deze: mijn verwachtingen.

Deze video verscheen 3 juni 2011 op Bashers.nl

Modern Warfare 3 recensie (gecensureerd vanwege NDA)

Eigenlijk wilde ik vandaag de videorecensie online zetten van Modern Warfare 3, maar omdat Activision dreigde met juridische stappen vanwege het verbreken van de NDA werd ik gedwongen de naam “Modern Warfare 3” te veranderen in iets anders. Zie hieronder het resultaat.

Deze video verscheen 3 juni 2011 op Bashers.nl

Brievenvrijdag

Omdat sommigen lezen toch maar ouderwets vinden, vandaag wederom een video-itempje. Deze week besloot ik mezelf op te werpen als vraagbaak.

 

Deze video verscheen 27 mei 2011 op Bashers.nl

De vijf van Kahlmann

Onlangs stuitte ik op dit inspirerende filmpje. “De tien van mien”, heet het en deed mij realiseren dat we hier bij Bashers een chronisch gebrek hebben aan goede lijstjes. Lijstjes over wat de beste spellen zijn in een serie, gesorteerd en gerangschikt op basis van jarenlange ervaring en expertise. Ik meende dat ook wel te kunnen.

Lees meer…